Home » Општо

Ливингстон зад решетки

19 June 2006 No Comment

Илијанчо советува (стара вест):

Не дозволувајте иднината да Ви се случува сама туку преземете ја одговорноста за она што Ве чека утре. Успехот не доаѓа, туку мора секој да го најде – во себе. Повремено читање на Галебот, на Џонатан Ливингстон е добро за инспирација и потсетување колку е тешко и вредно одвојувањето од јатото.

Александар коментира:

Па добро бе г-дине Гаговски, кај курац го најде Ливингстон сега да го споменеш и да ме испровоцираш. Сосема случајно го најдов овој артикал од Вест, па сега да ја направиме аналогијата.

Џонатан Ливингстон се оддвои од јатото поради тоа што го сметаа за различен од другите. Поради тоа што не се покори на зборовите на главниот педер. Откако Ливингстон замина од јатото, сите почнаа да одат кај него. Ливингстон беше носител на револуција во делото. Ливингстон беше носител на слободата. Ливингстон беше слободата, кој курац ти го живееш твојот затвор со челични решетки и го споменуваш Ливингстон, како крадец осуден на робија во самица на кого му дозволиле да ја чита оваа малечка и прекрасна книга. Јас сум Ливингстон, ти си Пепе (што ги сака бисерите).
Земи читај „Капиталот“ таму, не се брукај со твоите кретенски компарации. Те молам!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to Reddit

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.